Tiramisu

Malzemeler

125 gr Şeker
1 Litre Süt
2 Tane Yumurta Sarısı
1 Tane Tam Yumurta
125 gr Şeker
75 Gr Nişasta
Vanilya
1 Kg Labne Peynir
1 Paket Kedi Dili Bisküvi
1.5 Bardak Çözülebilir Kahve
2 Çorba Kaşığı Kakao

Yapılışı

Pastacı kreması için sütü şeker ile kaynatınız. Başka bir kapta yumurtaları şekeri ve nişastayı çırpınız.

Sütünüz çok fazla ısınmadan bu karışımı sütün içine ekleyiniz. Koyulaşana kadar karıştırarak pişiriniz ve sonra içine vanilya ekleyiniz.

Pastacı kremanızı soğuması için bir tepsiye dökünüz ve üzerine tereyağı ile dokunuşlar yaparak kaymaklanmasını engelleyiniz. Pastacı kreması soğuduktan sonra içine labne peyniri ekleyip çırpınız. Kedi dillerini dizip, sulandırılmış kahve ile ıslatınız.

Üzerine krema dökünüz ve bu işlemi tekrar ederek kalıp donana kadar devam ediniz. Son katı krema ile kapladıktan sonra süzgeç yardımıyla üzerine kakao serpiniz.