Anne Poğaçası

Malzemeler

250 gr Tereyağı
1 Bardak Sıvı Yağ
1 Bardak Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Kaşık Karbonat(Kabartma Tozu)
2 Bardak Un
100 gr Tatlı Lor
Maydanoz

Yapılışı

Unun 3/2'sini, sıvı yağı ardından yoğurdu döküp karıştırınız. Yumurta ekleyip yoğurunuz. Yumuşak tereyağını ilave edip yoğurmaya devam ediniz.

Kalan unu ve kabartma tonuzu ekleyip yoğurulan hamuru yarım saat dinlendiriniz. Harcı için maydonozları doğrayınız.

Doğranmış maydonozları peynirle karıştırınız. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle açınız. Ortasına harçtan koyup kenarlarını birbirine yapıştırınız. Üzerine bir yumurta sarısını bir yemek kaşığı su ile çırpıp sürünüz.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-40 dakika pişiriniz.