Malzemeler
1 Su Bardağı Bulgur
2 Adet Soğan
1 Adet Domates
3 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Su Bardağı Et Suyu
5 Gram Karabiber
5 Gram Tuz
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayınız. Tereyağını tencerede eritiniz. Bulguru iyice yıkayınız ve süzünüz. Iyice eriyen yağa soğanları ekleyip kavurunuz.
Karamelize olan soğanlara salça ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurunuz. Üzerine domates püresini dökünüz ve kavurmaya devam ediniz. Tuzu, bir çay kaşığı şekeri ve yıkanmış bulguru ekleyiniz üzerine kaynayan su dökünüz.
Önce yüksek ateşte tencere 3 dakika sonra en kısık ateşle bulgurlar pişene kadar pişiriniz. Piştikten sonra 10 dakika üzerine havlu kapatarak dinlendiriniz.