Malzemeler
250 gr Ceviz
1 Litre Şerbet
150 Gr Tereyağı
10 Yaprak Baklavalık Yufka
Tarçın
Yapılışı
1 litre suyu 1 kilogram şeker ile kaynatıp şerbet yapınız. Şerbetin altını kapatmadan önce içine 3 damla limon suyu damlatınız ve 4 dakika daha kaynatınız.
Cevizleri robotta iri kalacak şekilde çekiniz. Tereyağını eritiniz. Erimiş tereyağını yufkaya sürünüz. Cevizin içine tarçın ekleyiniz. Yağlanmış yufkaya serpiştiriniz.
Yufkanın en alt kısmına oklavayı koyup sarınız ve oklavadan bükerek çekiniz. Cam tepsiye dizerek bu işleme devam ediniz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-30 dakika pişiriniz.
Sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökünüz. 2 saat bekletiniz.