Malzemeler
400 GR UN
250 GR TEREYAĞI
100 GR YUMURTA
100 GR ŞEKER
1-2 DAMLA LİMON SUYU
1-2 DAMLA VANİLYA ESANSI
1 ÇİMDİK TUZ
HARC MALZEMELERİ
750 GR ELMA SUYU
570 GR ŞEKER
100 GR TEREYAĞI
250 GR SU
90 GR NİŞASTA
1 ÇİMDİK TUZ
MUSKAT ve TARÇIN
Yapılışı
İlk olarak unu ve tereyağını karıştırınız ve un kum gibi olana kadar elinizle oyalayınız. Kum gibi olan una şekeri, tuzu, yumurtaları ve bir iki damla limon suyunu ekleyip yoğurunuz. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz.
Elmaları soyunuz, dilimleyiniz ve kararmamaları için limonla ovunuz. Meyvesuyunu tencereye alıp su, nişasta ve şekeri ekleyip ısıtmaya başlayınız. Kıvam alana kadar karıştırınız.
Kıvam alan meyvesuyu sosunuza tarçın, muskat rendesi ve tereyağ ekleyiniz. Tart kalıbınızı yağlayıp unlayınız.
Dolaptan çıkan hamuru kalıbınıza uygun şekilde açıp kenarlarını kesiniz. Hazırladığınız sostan tartın içinde yarısı kadarını dökünüz. Elmaları yerleştiriniz ve kalan sosu da elmaların üzerine dökünüz.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişiriniz ve en az 12 saat dinlendirip servis yapınız.