Malzemeler
10 Tane Biber
500 Gr Kıyma
3 Tane Soğan
2 Tane Domates
Maydanoz
1 Fincan Pirinç
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Bardak Su
Yapılışı
Kıyma, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, karabiber, maydonoz ve tuzu karıştırınız. Üzerine tereyağı ekleyiniz. Domatesleriniz susuz ise bir fincan kadar su ekleyiniz.
Pirinçlerin üzerine sıcak su ekleyip pişiriniz. Pirinçler şişince suyunu süzüp kıymalı harç ile karıştırınız. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyiniz. İçlerini harçla doldurunuz. Tencereye diziniz.
Tereyağını tencerenin çeşitli yerlerine gelecek şekilde yerleştiriniz. Suyu kenarından biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde dökünüz.
İlk beş dakika harlı ateşte, sonra en düşük seviyedeki ateşte 35-45 dakika pişiriniz.