Malzemeler
2 fincan pirinç
1 bardak şeker
2 kaşık nişasta
2 yumurta sarısı
2 litre süt
Yapılışı
Pirinçleri ılık suyla ıslatın ve 2 saat bekletin. Sütten bir bardak kadar ayırın. Kalan sütü tencereye alıp pirinçlerle birlikte kaynatın. Kaynayan sütün içine ayırdığınız süt ve nişastayı karıştırıp dökün. Pirinçler pişerken sürekli karıştırmaya devam edin.
Şekerini ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Kaynayan sütlaçtan bir miktar alıp, yumurta sarısı ile çırpın. Sütlaçları kâselere paylaştırın ve üzerine yumurtalı karışımdan ikişer kaşık ekleyin.
Fırın tepsisinin dibine kâselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Fırının sadece üst kısmını çalıştırarak kontrollü şekilde üzerlerini kızartın.