Semen Öner'den Ramazan Sofralarının vazgeçilmez güllaç tarifi. Çok pratik kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz için güllaç yapımı için malzemeler aşağıdadır.
Yaptığınız tariflerimi benimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun
Malzemeler
1 Paket Güllaç(20 Yaprak)
3 Litre Süt
1/2 Kg Şeker
200 gr Fıstık
Vanilya
Gülsuyu
Vişne(Frambuaz)
Yapılışı
Sütü kaynatınız. Kaynamış sütü ocaktan alınız, içerisine şeker ekleyip karıştırarak şekeri eritiniz. Sütün içine vanilya ve gül suyunu da ekleyiniz.
Bir yaprak güllacı tepsiye alıp hazırladığınız süt ile ıslatınız. Islanmış güllacın üstüne fıstık serpiniz.
Üzerine tekrar bir yaprak güllaç kapatıp, süt ile ıslatınız ve bu işlemi 20 kat olana kadar devam ediniz. Güllacınızın beyaz görünmesi için son iki kata fıstık koymayınız.
4 saat buzdolabında dinlendiriniz.