Malzemeler
400 gr kıyma
3 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
Küçük boy bir soğan
1 çorba kaşığı(25 gr) tereyağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı(50 gr) salça
Tuz, karabiber
1 çimdik şeker
2 patates
1 yumurta
2 orta boy patates
1 yumurta
1,5 çorba kaşığı süt
1 yemek kaşığı(25 gr) tereyağ
Yapılışı
Kıyma, ekmek kırıntısı, soğan, tuz, karabiber ve yumurtayı 10 dakika yoğurun ve dinlendirin. Patates püresi için patatesleri haşlayın ve ezin. Üzerine yumurta, tereyağı, süt ve baharatları ekleyip yoğurun dinlenen köftelerden iri parçalar alıp şekillendirin. Ortasına çukur açıp patates püresinin yerini hazırlayın. Tepsinin içine köftelerin aralarına gelecek şekilde tereyağı yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Sosu için salça şeker ve suyu karıştırın. Pişen köftelerin içine püre yerleştirip orta kısmına salçalı sosu döküp tekrar fırına verin ve üzerileri kızarana kadar pişirin.