Haşhaşlı Kek

Malzemeler

2 yıkanmış limon (1 tanesinin kabuğunun rendesi- 2 limonun suyu)
3 yumurta
1 bardak toz şeker
1,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağ (150 gr)
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik karbonat
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Yapılışı

Tereyağını fazla ısıtmadan eritiniz. Limonları beyaz kısımları gelmeyecek şekilde rendeleyiniz. Rendelendiğiniz limonların suyunu sıkınız.

Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. Içerisine limon kabuğu, tereyağ, un ve diğer tüm malzemeleri ekleyip çırpınız. Kalıbınızı yağlayınız ve karışımı içine döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriniz.