Malzemeler
5 yufka
1 kilo ıspanak
2 adet yumurta
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
100 gr. kaşar peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Susam
Yapılışı
Önce soğanlar ince şeritler halinde doğranır. Doğranan soğan tencerenin içine konur. Tencerenin içerisinde önceden kızdırılmış zeytinyağı bulunmaktadır. Soğanlar zeytinyağıyla birlikte pembeleşene kadar kavrulur.
Sarımsaklar iyice ezilir. Hiç doğramadan zeytinyağının içerisinde kavrulabilir. Ardından çıkartılır ve böylelikle kokusunu katmış olur.
Onlar pişerken diğer yandan peynir rendelenir. Arzu edilirse yağlı lor peyniri, beyaz peyniri gibi peynirler de kullanılabilir.
Başka bir kabın içerisinde böreğin iç harcı hazırlanır. Ispanaklar kaba dökülür. Yumurtanın bir tanesi kırılarak içine dökülür. Tuz ve karabiber atılır. Kırmızı pul biber eklenir. Üzerine zeytinyağı dökülür, rendelenmiş peynir eklenir. Bütün malzemeler karıştırılır.
Soğan soğuması için başka bir kaba alınır. O arada da yufka hazırlanır.
Soğan, ıspanağın üzerine dökülür ve iç harç hazırlanır.
Taze yufka kullanmaya özen gösterilmelidir. Yufkanın içerisine zeytinyağı sürülür. İki kat yufka birbirinin üzerine kapatılır. Ardından içerisine börek harcı yerleştirilir. İki ucu dışarıya taşmaması için kıvrılır. Bu şekilde sarılmaya başlanır.
ufkanın konulacağı tepsinin tabanı ve kenarları yağlanır. Ardından sarılmış yufka tepsinin içerisine yerleştirilir.
Yufkanın üzerine fırça yardımıyla yumurta sürülür. Susam serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına konur.
30 - 40 dakika arasında pişirilir.
Afiyet olsun.