Kadayıflı Köfte

Malzemeler

250 gr Kıyma
1 Dilim Ekmek İçi
Tuz, Karabiber, Kimyon
200 gr Tel Kadayıf
100 gr Tereyağı
Kırmızı Biber
Yoğurt

Yapılışı

Bir dilim ekmek içini ıslatıp bekletiniz. Kıyma, ıslanmış ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapınız.

Kadayıfın üzerine tereyağı eritip dökünüz ve kadayıfları kırmadan her tarafına yağ gelecek şekilde karıştırınız.

Kadayıfları köfte sayısına bölünüz ve köftelerinizi kadayıflara sarınız. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip köfteleri tepsiye diziniz.

Üzerine tekrar birer tatlı kaşığı tereyağı dökünüz.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriniz.