Evde çok pratik bir şekilde yapabileceğini künefe tarifi
Malzemeler
500 gram kadayıf
5 çorba kaşığı(125 gr) tereyağ
2 çorba kaşığı(50 gr) fıstık tozu
250 gr dil peyniri
750 ml(3,5 su bardağı) şerbet
Kaymak
Yapılışı
Şerbeti için 750 gram şeker ve 750 ml suyu 30-35 dakika kaynatın. Tereyağını eritin ve kadayıfların üzerine döküp harmanlayın. Kasede kalan yağ ile tepsiyi yağlayın.
Kadayıfların yarısını tepsiye yerleştirip üzerine iyice bastırın. Üzerine peynirleri, kenarlarına gelmeyecek şekilde yerleştirin. Kalan kadayıfla kapatıp tekrar bastırın.
Ocağın en kısık gözünde çevire çevire pişirin. Ters-yüz edip ikinci yüzü de kızartın. Sıcak künefenin üzerine soğuk şerbet döküp kaymakla servis edin.