Malzemeler
2 Tane Yumurta
1/2 Demet Dereotu
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Paket Kabartma Tozu
1/2 Çorba Kaşığı Karbonat
Yapılışı
Yumurtaları kar gibi olana kadar çırpınız. Kabartma tozu ve karbonatı un ile karıştırınız.
Üzerine tereyağı ekleyiniz. Doğranmış dereotu ve peyniri ekleyip son olarak yoğurdu koyunuz. Elde ettiğiniz karışımı çırpılmış yumurta ile karıştırınız.
Yağlanmış ve unlanmış kek kabında veya teflon bir kalıpta önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Piştikten sonra 2 dakika bekleyip kalıptan çıkarınız.