Muhallebi

Malzemeler

1 kg. süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın

Yapılışı

Süt soğukken nişastayla iyice karıştırın. Ardından içerisine şeker ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Sade muhallebinin içerisine, yapılan miktara göre 2-3 kaşık kakao ekleyerek, kakaolu muhallebi elde edebilirsiniz. Muhallebiye güzel bir lezzet vermesi için bir paket vanilya ekleyebilirsiniz. Arzu ederseniz, limon kabuğu ya da portakal kabuğu kullanabilirsiniz.

Tencereye son olarak tereyağı ekleyin. Tereyağını ekledikten sonra bir taşım kaynatın ve tencereyi ateşten alın.

Muhallebiyi pişirdikten sonra, ateşi kapatır kapatmaz servis kaselerine alın. Böylelikle kaynaklanmadan servise hazır hale getirebilirsiniz.

Muhallebinin üzerine biraz tarçın ekleyin.

Afiyet Olsun