Malzemeler
Pandispanya İçin
2 Fincan Un
2 Fincan Şeker
4 Adet Yumurta
Muhallebisi İçin
1/2 Fincan Un
1/2 Fincan Şeker
1/2 Fincan Nişasta
600 gr Süt
Vanilya
1 Adet Muz
Yapılışı
Pandispanya için unu eleyiniz. Şeker ve yumurtayı çırpınız. Fırını 175 dereceye ısıtınız. Yumurta ve şekerin içine unu ekleyiniz. Tepsiye ince bir katman olacak şekilde dökünüz. 5-7 dakika arası pişiriniz.
Muhallebi için sütü, unu, nişasta ve şekeri karıştırınız. Koyulaşana kadar pişiriniz. Ocaktan almada önce vanilya esansı ekleyiniz ve soğumaya bırakınız. Pişen pandispanyanın üzerine soğuk muhallebiden kalın bir çizgi sürünüz ve üzerine muz koyup yağlı kağıt yardımıyla pastanızı rulo haline getiriniz.
Orta kısma geldiğinde muhallebi taşmıyorsa bir çizgi daha muhallebi sürüp ruloyu bitiriniz. Buzdolabında dinlendiriniz. Çikolata ve tereyağını eritip sos yapınız ve hazır olan rulo pastanın üstüne sürünüz.
Afiyet Olsun