Nefis Domatesli Pilav Tarifi - (Pilav Nasıl Yapılır)

 

Malzemeler

300gr (2 bardak) pirinç
200gr tereyağı. Arzu ederseniz yarısını tereyağı yarısını zeytin yağı olarak kullanabilirsiniz.
(Yağ miktarını azaltabilirsiniz. İyi pilav bol yağ ile yapılır :))
6-8 domates rendesi. (Yaz aylarında hazırladığınız domates soslarını kışın kullanabilirsiniz.)
Bir çimdik şeker
Tuz

Yapılışı

  • Pirinci suda ıslatın nişastaları iyice çıksın.(Eğer vaktiniz varsa akşamdan yapabilirsiniz) Daha sonra temiz su akana kadar pirinci yıkayın.
  • Pilavı sadece domatesin suyuyla yapmanız lezzeti açısından daha iyi olur. Eğer domatesin suyu az gelirse domates sayısını arttırabilirsiniz.
  • Tereyağını tencerede eritin
  • Yağ eridikten sonra hazırladığınız domatesleri içerisine dökün.
  • Domatesler piştikten sonra yıkadığınız pirinci ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 20-25 dakikaya pilavınız pişecektir.
  • 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.