Malzemeler
300gr (2 bardak) pirinç
200gr tereyağı. Arzu ederseniz yarısını tereyağı yarısını zeytin yağı olarak kullanabilirsiniz.
(Yağ miktarını azaltabilirsiniz. İyi pilav bol yağ ile yapılır :))
6-8 domates rendesi. (Yaz aylarında hazırladığınız domates soslarını kışın kullanabilirsiniz.)
Bir çimdik şeker
Tuz
Yapılışı
- Pirinci suda ıslatın nişastaları iyice çıksın.(Eğer vaktiniz varsa akşamdan yapabilirsiniz) Daha sonra temiz su akana kadar pirinci yıkayın.
- Pilavı sadece domatesin suyuyla yapmanız lezzeti açısından daha iyi olur. Eğer domatesin suyu az gelirse domates sayısını arttırabilirsiniz.
- Tereyağını tencerede eritin
- Yağ eridikten sonra hazırladığınız domatesleri içerisine dökün.
- Domatesler piştikten sonra yıkadığınız pirinci ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 20-25 dakikaya pilavınız pişecektir.
- 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.