Nefis Haşhaşlı Kek Tarifi

Malzemeler

170 gram (1 su bardağı) şeker
180 gram un
150 gram tereyağ
3 tane yumurta
1.5 çorba kaşığı haşhaş
2 limon kabuğu rendesi
Biraz karbonat
3 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı

  • Fırınınızı 175 dereceye ısıtın.
  • Şeker ve yumurtayı bir kaba alıp köpürene kadar iyice çırpın.
  • Tereyağından biraz alıp kek kalıbınızın her tarıfına sürün. Daha sonra bir tatlı kaşığı unu kabın içerisine yayın.
  • Tereyağını şeker ve yumurta karışımına ekleyin.
  • Diğer malzemeleri ayrı bir kaba alıp karıştırın.
  • Daha sonra yaptığınız bu kuru karışımı 3 seferde diğer karışıma ekleyin. Bunu yaparken aralarda karışımı iyice çırpın.
  • Karışımın iyice karışmasına dikkat edin.
  • Karışımı kalıba alın. Kenarlara bulaşmamasına dikkat edin.
  • Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.