Malzemeler
170 gram (1 su bardağı) şeker
180 gram un
150 gram tereyağ
3 tane yumurta
1.5 çorba kaşığı haşhaş
2 limon kabuğu rendesi
Biraz karbonat
3 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
- Fırınınızı 175 dereceye ısıtın.
- Şeker ve yumurtayı bir kaba alıp köpürene kadar iyice çırpın.
- Tereyağından biraz alıp kek kalıbınızın her tarıfına sürün. Daha sonra bir tatlı kaşığı unu kabın içerisine yayın.
- Tereyağını şeker ve yumurta karışımına ekleyin.
- Diğer malzemeleri ayrı bir kaba alıp karıştırın.
- Daha sonra yaptığınız bu kuru karışımı 3 seferde diğer karışıma ekleyin. Bunu yaparken aralarda karışımı iyice çırpın.
- Karışımın iyice karışmasına dikkat edin.
- Karışımı kalıba alın. Kenarlara bulaşmamasına dikkat edin.
- Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.