Malzemeler
1 Adet Yufka
100 Gr Tereyağı
1 Fincan Sıvı Yağı
2 Haşanlanmış Patates(Büyük)
1 Adet Soğan
Tuz
Karabiber
Şeker
Maydonoz
Yumarta Sarısı
Yapılışı
Patatesleri soyunuz ve haşlayınız. Soğanları yemeklik şekilde doğrayınız. Tereyağ ve sıvıyağı birleştirip soğanları kavurunuz.
Haşlanmış patatesleri eziniz ve kavrulan soğana ekleyip tuz karabiber ilave ediniz. Ocaktan aldığınız patatesin içine maydonoz, muskat rendesi ve tereyağ ekleyiniz. Yufları dört parçaya bölünüz.
Erittiğiniz tereyağ ve sıvıyağ karışımından yufkalara sürünüz ve yufkayı aşağıdan yukarıya olaracak şekilde büzüp ortasına harç koyunuz ve sarma sarar gibi yanlarını kapatarak sarınız.
1 yumurta sarısını ve 2 kaşık suyu çırpınız ve böreklerin üzerlerine sürünüz.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriniz.