Malzemeler
Pide Hamuru İçin
2 Bardak Un
1 Bardak Süt
20 Gr Yaş Maya
2 Kaşık Tereyağı
1 Adet Yumurta
İç Harcı İçin
250 Gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Dereotu
Yapılışı
Ilık sütün içerisine mayayı ekleyip eritiniz. Elenmiş unu, mayalı sütü, yumurtayı ve erimiş tereyağını döküp yoğurunuz. Elinizle şekil vererek mayalanmaya bırakınız.
İki katına çıkana kadar mayalanması gerekir. Beyaz peyniri çatal yardımıyla eziniz. İçerisine doğranmış maydonozu ve dereotunu ekleyiniz.
Mayalamış hamurdan üç ceviz büyüklüğünde parçalar yapınız. Tezgahı ve bezeyi unlayıp merdane yardımıyla bezeleri açınız. Ortasına harç koyup kenarlarını kıvırınız.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişiriniz. Çıkınca üzerine tereyağı sürünüz.