Profiterol

Çok kolay bir şekilde yapabilceğiniz ev yapımı profiterol. Bu tarifin içinde pastacı kreması tarifi ve aynı zamanda ekler yapmak içinde bu tarifi kullanabilirsiniz.

Malzemeler

Profiterol tarifinde kullanacağımız malzemeler:
500 ML SU
250 GR TEREYAĞ
5 GR TUZ
375 GR UN
625 GR YUMURTA

PASTACI KREMASI
1 LT SÜT
250 GR ŞEKER
75 GR YUMURTA SARISI
2 YUMURTA
2 YUMURTA SARISI
75 GR NİŞASTA
100 GR TEREYAĞ
15 GR VANİLYA

Yapılışı

Hamuru için unu ve tereyağını kavurunuz. Unun kokusu gidince suyunu ve bir çimdik tuzunu ekleyip karıştırınız. Hamur tencereye yapışmayacak kıvama geldiğinde ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.

Pastacı kreması için sütü, nişastayı, yumurtaları ve şekerin yarısını ocağa alınız ve çırparak kaynatınız. Ateşten almadan önce kalan şekeri, tereyağını ve vanilya esansını ekleyip soğumaya bırakınız.

Diğer tarafta ılınan hamurun içinde teker teker yumurtaları ekleyip hızlıca karıştırarak yediriniz. Hazır olan hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt üzerine sıkınız. Sıktığınız bezelerin üzerini parmağınızı ıslatarak düzeltiniz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika fan kapalı olacak şekilde pişiriniz.

Çikolata sosu için çikolatayı 20 saniye aralıklarla mikrodalgada eritiniz ve üzerine erimiş tereyağını ekleyiniz.

Profiterol toplarının altından delip içine krema sıkınız ve çikolata sosu ile servis ediniz.