Revani Tarifi

Yapılışı

Bir litre su ve bir kilogram şekeri karıştırıp kaynatınız. Şerbetiniz hazır olunca içerisine birkaç damla limon sıkınız.

Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. Başka bir kasenin içinde yoğurdu ve sıvı yağı karıştırınız.

Unun yarısını yumurta ve şekere ekleyip karıştırıp daha sonra diğer yarısını ekleyiniz. Üzerine irmiği ekleyiniz. Bir limon rendeleyiniz ve bu karışıma yoğurt ve yağı ekleyiniz.

Son olarak vanilya ve kabartma tonuzu ilave ediniz. Kullanacağınız kalıbı yağlayınız ve karışımınızı içine dökünüz.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-40 dakika pişiriniz. Sıcakken üzerine soğuk şerbet dökünüz.

Şerbeti rahatça çekebilmesi için revaniyi dörde bölebilirsiniz.