Şeker Hamur Kaplamalı Kurabiye

Malzemeler

SÜSLEME İÇİN
100 gr pembe şeker hamuru
100 gr beyaz şeker hamuru

KURABİYE İÇİN
3 kaşık tereyağ
1 bardak pudra şekeri
2 bardak un
1 çımdik tuz
1 yumurta
Vanilya
1 çimdik karbonat
1 fincan süt

Yapılışı

Tereyağ ve şekeri krem haline gelene kadar çırpınız. Krem haline geldiğinde yumurta, un ve vanilyayı ekleyiniz. Daha sonra tezgaha alıp elinizle 5 dakika yoğurunuz. Hamuru 20 dakika buzdolabında bekletiniz. Bekleyen hamuru unlu tezgahta açınız. Kalıp ile kesiniz ve yağlı kağıt üzerinde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika pişiriniz.

Şeker hamurunu elinizle yumuşatınız ve nişastalı tezgahta açınız. Beyaz olan şeker hamurundan minik silindirler yapıp altlarını biraz ıslatarak açılmış şeker hamurunun üzerine yerleştiriniz ve merdaneyde bastırınız. Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla şeker hamurunu kesiniz. Soğumuş kurabiyelerin yüzeyini bal ve ya çok az su ile ıslatıp yapıştırınız.