Malzemeler
5 Fincan Un
1.5 Fincan Pudra Şekeri(Toz Şeker)
1.5 Fincan Tereyağı
1 Fincan İrmik
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Adet Yumurta
Fındık
Yapılışı
1 litre suyu 1 kilogram şeker ile kaynatıp şerbet yapınız. Ocağı kapatmadan önce 3 damla limon suyu ekleyip 4 dakika daha kaynatınız.
Soğuk tereyağı ve unu ekmek kırıntısı gibi olana kadar birbirine yediriniz. Üzerine irmiği, şekeri ve karbonatı ekleyiniz. Son olarak yumurtaları ekleyip yoğurunuz.
Hamurunuz tava geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alınız ve tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sürünüz ve tam ortasına fındık koyup bastırınız.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişiriniz.
Piştikten sonra kurabiyeler sıcakken üzerine şerbeti dökünüz.