Malzemeler
8 Tane Dolmalık Biber
2 Tane Domates
4 Tane Soğan
1 Avuç Çam Fıstığı
1 Avuç Kuş Üzümü
Yenibahar
Tuz
Karabiber
Şeker
Dere Otu
1 Bardak Zeytin Yağı
1/2 Bardak Su
1 Bardak Pirinç
1 Fincan Zeytinyağı
1 Bardak Su
Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayınız. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyiniz.
Biberlerin saplarını ayıklayınız. Pirinçlerin ve kuş üzümünün üzerine sıcak su dökünüz. Soğan, domates, çam fıstığı ve zeytinyağını karıştırınız.
Dereotlarını ince ince doğrayıp ilave ediniz. Tuz, karabiber, yenibahar ve şeker ekleyiniz. Pirinç ve kuş üzümünü süzüp diğer malzemelerle karıştırınız.
Hazırladığınız iç harç ile biberlerinizi doldurunuz.
Tencereye yerleştirdikten sonra üzerine bir bardak su ve yarım bardak zeytinyağı ekleyip ilk beş dakika yüksek sonrasında kısık ateşte 40 dakika pişiriniz.